Veilig betalen

Wat is iDEAL ?

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank.

Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDEAL zonder dat u zich daarvoor aan hoeft te melden. iDEAL biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden :

  • iDEAL is net zo gemakkelijk, veilig en vertrouwd als internetbankieren.
  • iDEAL word ondersteund door de grote Nederlandse banken.
  • Toegang tot internetbankieren van een van de deelnemende banken is voldoende omgebruik te kunnen maken van iDEAL.
  • Controle en overzicht op de betaling.

iDEAL werkt met : ABN AMRO, ING, Rabobank, ASN Bank, Friesland Bank, RegioBank, Triodos Bank, Van Lanschot Bankiers en SNS Bank, en kan zonder meer gebruikt worden als u bij een van deze banken internet bankiert. U behoeft zich daarvoor niet eerst aan te melden bij uw bank.

ABN Amro ING Rabobank ASN Bank Friesland Bank Regio Bank Triodos Bank Van Lanschot ABN Amro

Hoe werkt iDEAL :

  • U plaatst een bestelling. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met iDEAL wenst te betalen.
  • Vink dan de knop iDEAL aan en selecteer uw bank. Vervolgens wordt u doorgelinkt naar de beveiligde omgeving van uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat.
  • U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling.
  • Het bedrag wordt gelijk van uw betaalrekening afgeschreven en de webwinkelier wordt geinformeerd dat de bestelling is betaald.

Wat is PayPal en hoe werkt het?

Met PayPal kunt u snel en gemakkelijk online geld overmaken en ontvangen. Het is een eenvoudige betaalmethode om (ook internationaal) geld over te maken naar familieleden, vrienden, webshops en veiligingwebsites zoals Marktplaats en eBay.

Online betalen:

Om geld naar familie of vrienden over te maken, heeft u alleen het e-mailadres van de ontvanger nodig.

Voor extra flexibiliteit kunt u uw bankrekening of creditcard aan uw PayPal-rekening koppelen en deze via uw PayPal-rekening gebruiken. Log in op uw rekening op www.paypal.nl of op de mobiele app van PayPal en klik op Geld overmaken of betaalverzoeken doen (via de tab Geld).

Het enige wat u hoeft te doen is een optie te selecteren en het e-mailadres van de ontvanger en het bedrag in te voeren.

Het geld wordt op de rekening van de ontvanger gestort, die het naar zijn of haar bankrekening kan overmaken of voor een online betaling kan gebruiken.

In alle webshops met een PayPal-logo kunt u met PayPal betalen. Selecteer PayPal bij het afrekenen en u wordt gevraagd in te loggen op uw rekening om de betaling te bevestigen.

PayPal is veilig: verkopers of webshops krijgen uw gegevens nooit te zien. Bovendien zijn uw aankopen met PayPal Aankoopbescherming beschermd als deze niet geleverd worden of afwijken van de omschrijving van de verkoper.

Online geld ontvangen Iedereen kan geld naar u overmaken via uw e-mailadres. Uw e-mailadres is gekoppeld aan uw persoonlijke PayPal-rekening. Zodra u een betaling heeft ontvangen, krijgt u per e-mail bericht en is de betaling te zien in uw online rekeningoverzicht.

U kunt het geld opnemen (lees: overmaken) naar uw bankrekening of gebruiken voor een online aankoop.

Kosten Een PayPal-rekening openen is gratis en er zijn geen periodieke kosten.

Eventuele kosten zijn gebaseerd op het type betaling: Geld overmaken naar vrienden en familie: Betalingen naar vrienden of familieleden zijn gratis als u met uw PayPal-saldo of bankrekening betaalt. Als u met een creditcard betaalt, worden er bij de ontvanger kosten in rekening gebracht.

De afzender (koper) kan wel aangeven deze kosten voor zijn of haar rekening te nemen. Betalen voor goederen en services: Als u een object koopt, worden er bij de ontvanger (verkoper) kosten in rekening gebracht.

Klik onder aan een willekeurige PayPal-rekening op de link Kosten voor een overzicht van onze tarieven.

Voor kopers is betalen met PayPal gratis.