Tips

Middels deze pagina willen wij u een handvat bieden bij uw zoektocht naar de juiste verlichting. Enkele waardevolle adviezen en nuttige tips zullen wellicht uw keuze vergemakkelijken.

Lees het rustig door, en als u vaker tips en nieuwtjes op het gebied van verlichting wilt ontvangen, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.

  1. Verlichting moet vandaag de dag aan veel eisen voldoen: het moet functioneel, gezellig, mooi, en ook zuinig zijn. Maar wat wij het belangrijkste vinden: u moet het mooi vinden, en daarnaast iets toevoegen aan uw woning !
  2. Bij verlichting waar 12 volt halogeenlampjes inzitten wordt vaak gedacht; dat is te weinig licht!. Echter niets is minder waar, bijvoorbeeld: een armatuur waar 5 x 20W inzit geeft al snel licht voor ca 175W in vergelijking met een gloeilamp. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kleur van het glas etc. Als u deze lamp met een dimmer gebruikt, verbruikt hij ca 20% minder. Conclusie: 12 volt halogeen is zuiniger dan een gloeilamp.
  3. Als u een gloeilamp of halogeenlamp op 220V dimt, verbruikt hij maar iets meer dan dat hij op dat moment aan licht geeft. Voorbeeld: u heeft een lamp van 100W en deze dimt u tot 50W, op dat moment verbruikt hij iets meer dan 50W.
  4. Er zijn tegenwoordig verschillende dimbare spaarlampen te verkrijgen, die u in een lamp waar een dimmer opzit kunt gebruiken. Advies: neem altijd een lamp van een bekend merk, die gaat langer mee, en de lichtkleur daarvan is net zo mooi als die van een gloeilamp. Hetzelfde geldt voor LED lampen.
  5. Als u in het bezit bent van een lamp waar een dimmer opzit, en u wilt gaan bezuinigen door er een lager wattage lamp in te doen, let dan op het vermogen van de dimmer, als er een te laag wattage in wordt gedaan, dan gaat de lamp knipperen!
  6. Zet een dimmer iedere dag even voluit: dat verlengt de levensduur van de lampen.
  7. Heeft u een vrije hoek in uw kamer, waar u een vloerlamp zou willen plaatsen, denk dan ook eens aan een hanglamp, daar kunt u een heel apart effect mee creëren.
  8. U kunt bij ons lampenkappen in verschillende maten en kleuren bestellen, of uw oude kap opnieuw laten bekleden.
  9. Wij kunnen desgewenst bij verschillende leveranciers uw lamp op maat laten maken.
  10. Bij aankoop van verlichting uit onze webshop, of bij inschrijving op onze nieuwsbrief krijgt u nog meer interessante tips.

U bent van harte welkom in onze winkel om u verder te laten adviseren !